PRZEKĄSKI ZIMNE
- Wielkanocny półmisek mięs pieczonych – 165 zł
Rolada z brzucha faszerowana białą kiełbasą, galantyna z kurczaka, roladka z polędwiczki wieprzowej z grzybami leśnymi, kurczak ze śliwką, sos tatarski - Kieszonki schabowe – 6 szt. / 60 zł
faszerowane musem chrzanowym - Galaretka wieprzowa z golonki – 1 szt. / 12 zł
- Pasztet z dziczyzny z suszoną śliwką – 400 g / 45 zł
- Tradycyjny pasztet z borowikami 400 g / 40 zł
- Kaczka faszerowana w całości – 1 szt. / 185 zł
- Tradycyjna sałatka jarzynowa – 500 ml / 25 zł
- Sałatka ziemniaczana – 500 ml / 25 zł
ze smażonym boczkiem i szczypiorkiem - Śledź w śmietanie – 500 ml / 40 zł
z jabłkiem, ogórkiem i cebulką
DANIA MĄCZNE
- Pyzy z mięsem – 4 szt. / 26 zł
- Pierogi szefa kuchni – 9 szt. / 26 zł
cielęcina, wieprzowina, cebula, grzyby leśne - Kołduny (wołowo-baranie) – 10 szt. / 13 zł
- Kopytka – 200 g / 9 zł
- Kluski śląskie – 200 g / 9 zł
- Kluski półfrancuskie – 200 g / 9 zł
- Kluski galuska – 250 g / 8 zł
DANIA GORĄCE DO ODGRZANIA
- Żur wielkanocny – 500 ml / 18 zł
- Barszczyk czerwony – 500 ml / 20 zł
- Pasztecik z ciasta drożdżowego – 1 szt. / 8,50 zł
z mięsem - Pasztecik z ciasta drożdżowego – 1 szt. / 8,50 zł
z kiszoną kapustą i grzybami - Węgierska zupa gulasz – 500 ml / 20 zł
- Flaki wołowe – 500 ml / 20 zł
- Aromatyczna zupa tajska – 500 ml / 26 zł
z kurczakiem i kolendrą - Bitki wieprzowe – porcja (2 szt.) / 33 zł
w sosie z suszonych borowików - Pieczona szynka wielkanocna – porcja / 32 zł
z sosem pieczeniowym - Sakiewka cielęca z grzybami leśnymi
i rockpolem – 1 szt. / 38 zł - Rolada ze schabu – (3 plastry – 150 g) / 36 zł
z kurkami i sosem z zielonego pieprzu - Zrazy wieprzowe zawijane – 1 szt. / 32 zł
w sosie własnym - Filet z kurczaka – 1 szt. / 28 zł
faszerowany cukinią, suszonymi pomidorami i kozim serem - Młoda kapusta – 500 ml / 25 zł
- Bukiet surówek – 400 g / 16 zł
surówka z marchwi z pomarańczą / surówka z białej kapusty (Colesław) / ćwikła
ZAMÓWIENIA
Przyjmujemy od 13.03 (środa) do 27.03.2024 (środa) w godz. 15.00 – 19.00 z wyłączeniem poniedziałków w Restauracji Salem – Pabianice, ul. Bugaj 53b (wjazd od Grota Roweckiego)
Informacja: 505 134 504
(uprzejmie prosimy o opłacanie zaliczek GOTÓWKĄ!)
ODBIÓR
30.03.2024 – Wielka Sobota w RESTAURACJI SALEM, Pabianice, Bugaj 53b w godz. 8:00 – 11:00
PRZEKĄSKI ZIMNE
- Kieszonka schabowa z musem chrzanowym
- Tradycyjny pasztet domowy
- Galaretka z kurczaka
- Jajko faszerowane musem łososiowym
- Sałatka jajeczno – ziemniaczana ze szczypiorkiem
- Pieczywo
- Ciasta: sernik / delicja ( 2 porcje / os.)
DANIA GORĄCE
- Wielkanocny żur z jajkiem i grzybami
- Biała kiełbasa z sosem chrzanowym
ZAMÓWIENIA
Cena:90 zł / os.
zamówienia składamy pod nr: 505 134 504
minimalna ilość dla realizacji to 5 porcji
Zadzwoń, zamów z kilkudniowym wyprzedzeniema my z przyjemnością dostarczymy 🙂