Skip to main content

PRZEKĄSKI ZIMNE

  • Wielkanocny półmisek mięs pieczonych – 165 zł
    Rolada z brzucha faszerowana białą kiełbasą, galantyna z kurczaka, roladka z polędwiczki wieprzowej z grzybami leśnymi, kurczak ze śliwką, sos tatarski
  • Kieszonki schabowe – 6 szt. / 60 zł
    faszerowane musem chrzanowym
  • Galaretka wieprzowa z golonki – 1 szt. / 12 zł
  • Pasztet z dziczyzny z suszoną śliwką – 400 g / 45 zł
  • Tradycyjny pasztet z borowikami 400 g / 40 zł
  • Kaczka faszerowana w całości – 1 szt. / 185 zł
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa – 500 ml / 25 zł
  • Sałatka ziemniaczana – 500 ml / 25 zł
    ze smażonym boczkiem i szczypiorkiem
  • Śledź w śmietanie – 500 ml / 40 zł
    z jabłkiem, ogórkiem i cebulką

DANIA MĄCZNE

  • Pyzy z mięsem – 4 szt. / 26 zł
  • Pierogi szefa kuchni – 9 szt. / 26 zł
    cielęcina, wieprzowina, cebula, grzyby leśne
  • Kołduny (wołowo-baranie) – 10 szt. / 13 zł
  • Kopytka – 200 g / 9 zł
  • Kluski śląskie – 200 g / 9 zł
  • Kluski półfrancuskie – 200 g / 9 zł
  • Kluski galuska – 250 g / 8 zł

DANIA GORĄCE DO ODGRZANIA

  • Żur wielkanocny – 500 ml / 18 zł
  • Barszczyk czerwony – 500 ml / 20 zł
  • Pasztecik z ciasta drożdżowego – 1 szt. / 8,50 zł
    z mięsem
  • Pasztecik z ciasta drożdżowego – 1 szt. / 8,50 zł
    z kiszoną kapustą i grzybami
  • Węgierska zupa gulasz – 500 ml / 20 zł
  • Flaki wołowe – 500 ml / 20 zł
  • Aromatyczna zupa tajska – 500 ml / 26 zł
    z kurczakiem i kolendrą
  • Bitki wieprzowe – porcja (2 szt.) / 33 zł
    w sosie z suszonych borowików
  • Pieczona szynka wielkanocna – porcja / 32 zł
    z sosem pieczeniowym
  • Sakiewka cielęca z grzybami leśnymi
    i rockpolem – 1 szt. / 38 zł
  • Rolada ze schabu – (3 plastry – 150 g) / 36 zł
    z kurkami i sosem z zielonego pieprzu
  • Zrazy wieprzowe zawijane – 1 szt. / 32 zł
    w sosie własnym
  • Filet z kurczaka – 1 szt. / 28 zł
    faszerowany cukinią, suszonymi pomidorami i kozim serem
  • Młoda kapusta – 500 ml / 25 zł
  • Bukiet surówek – 400 g / 16 zł
    surówka z marchwi z pomarańczą / surówka z białej kapusty (Colesław) / ćwikła

ZAMÓWIENIA

Przyjmujemy od 13.03 (środa) do 27.03.2024 (środa) w godz. 15.00 – 19.00 z wyłączeniem poniedziałków w Restauracji Salem – Pabianice, ul. Bugaj 53b (wjazd od Grota Roweckiego)

Informacja: 505 134 504

(uprzejmie prosimy o opłacanie zaliczek GOTÓWKĄ!)

ODBIÓR

30.03.2024 – Wielka Sobota w RESTAURACJI SALEM, Pabianice, Bugaj 53b w godz. 8:00 – 11:00

PRZEKĄSKI ZIMNE

  • Kieszonka schabowa z musem chrzanowym
  • Tradycyjny pasztet domowy
  • Galaretka z kurczaka
  • Jajko faszerowane musem łososiowym
  • Sałatka jajeczno – ziemniaczana ze szczypiorkiem
  • Pieczywo
  • Ciasta: sernik / delicja ( 2 porcje / os.)

DANIA GORĄCE

  • Wielkanocny żur z jajkiem i grzybami
  • Biała kiełbasa z sosem chrzanowym

ZAMÓWIENIA

Cena:90 zł / os.

zamówienia składamy pod nr: 505 134 504
minimalna ilość dla realizacji to 5 porcji

Zadzwoń, zamów z kilkudniowym wyprzedzeniema my z przyjemnością dostarczymy 🙂