OFERT POTRAW WIELKANOCNYCH W RESTAURACJI SALEM
PRZEKĄSKI ZIMNE
- Wielkanocny półmisek mięs pieczonych – 150 zł
(Rolada z brzucha faszerowana białą kiełbasą, galantyna z kurczaka, roladka z polędwiczki wieprzowej z grzybami leśnymi, kurczak ze śliwką, sos tatarski) - Kieszonki schabowe faszerowane musem chrzanowym – 6 szt. / 60 zł
- Galaretka wieprzowa z golonki – 1 szt. / 12 zł
- Pasztet z dziczyzny z suszoną śliwką – 400g / 45 zł
- Tradycyjny pasztet z borowikami 400g / 40 zł
- Kaczka faszerowana w całości – 1 szt. / 185 zł
- Tradycyjna sałatka jarzynowa – 500ml / 25 zł
- Sałatka ziemniaczana ze smażonym boczkiem – 500ml / 25 zł
- Śledź w śmietanie z jabłkiem, ogórkiem i cebulką – 500ml / 40 zł
DANIA GORĄCE DO ODGRZANIA
- Żur wielkanocny – 500 ml / 18 zł
- Barszczyk czerwony – 500ml / 20 zł
- Pasztecik z ciasta drożdżowego z mięsem – 1 szt. / 8,50 zł
- Pasztecik z ciasta drożdżowego z kiszoną kapustą i grzybami – 1 szt / 8,50 zł
- Węgierska zupa gulasz – 500 ml / 20 zł
- Flaki wołowe – 500 ml / 20 zł
- Aromatyczna zupa tajska z kurczakiem i kolendrą – 500ml / 26 zł
- Eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie musztardowo-miodowym – porcja (2 szt.) / 36 zł
- Pieczona szynka wielkanocna z sosem pieczeniowym – porcja / 32 zł
- Sakiewka cielęca z grzybami leśnymi i rockpolem – 1 szt. / 38 zł
- Gołąbki 1 szt. / 15 zł
- Zrazy wieprzowe zawijane w sosie własnym – 1 szt. / 32 zł
- Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem, kurkami i serem wędzonym – 1 szt. / 28 zł
- Filet z karpia bez ości pieczony w maśle z młodymi ziemniaczkami – 1 porcja / 35 zł
- Filet z sandacza duszony w śmietanie z kurkami – 1 porcja / 40 zł
- Młoda kapusta – 500 ml / 25 zł
- Bukiet surówek – 400g / 16 zł
(surówka z marchwi z pomarańczą / surówka z białej kapusty (Colesław) / ćwikła)
DANIA MĄCZNE
- Kartacze – 3 szt. / 25 zł
- Pierogi szefa kuchni (cielęcina, wieprzowina, cebula, grzyby leśne) – 9 szt. / 26 zł
- Kołduny (wołowo-baranie) – 10 szt. / 10 zł
- Kopytka – 200g / 9 zł
- Kluski śląskie – 200g / 9 zł
- Kluski półfrancuskie – 200g / 9 zł
- Kluski galuska – 250g / 8 zł
ZAMÓWIENIA
Przyjmujemy do 5.04.2023 (środa) w PIEROGARNI SALEM
Pabianice, Nawrockiego 17, pon-pt w g. 11:00-18:00
tel. kontaktowy 42 2264600
(uprzejmie prosimy o opłacanie zaliczek GOTÓWKĄ!)
ODBIÓR
8.04.2023 – Wielka Sobota w RESTAURACJI SALEM
Pabianice, Bugaj 53b (wjazd od Grota Roweckiego) w godz. 8:00 – 11:00