Skip to main content

OFERT POTRAW WIELKANOCNYCH W RESTAURACJI SALEM

PRZEKĄSKI ZIMNE

  • Wielkanocny półmisek mięs pieczonych – 150 zł
    (Rolada z brzucha faszerowana białą kiełbasą, galantyna z kurczaka, roladka z polędwiczki wieprzowej z grzybami leśnymi, kurczak ze śliwką, sos tatarski)
  • Kieszonki schabowe faszerowane musem chrzanowym – 6 szt. / 60 zł
  • Galaretka wieprzowa z golonki – 1 szt. / 12 zł
  • Pasztet z dziczyzny z suszoną śliwką – 400g / 45 zł
  • Tradycyjny pasztet z borowikami 400g / 40 zł
  • Kaczka faszerowana w całości – 1 szt. / 185 zł
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa – 500ml / 25 zł
  • Sałatka ziemniaczana ze smażonym boczkiem – 500ml / 25 zł
  • Śledź w śmietanie z jabłkiem, ogórkiem i cebulką – 500ml / 40 zł

DANIA GORĄCE DO ODGRZANIA

  • Żur wielkanocny – 500 ml / 18 zł
  • Barszczyk czerwony – 500ml / 20 zł
  • Pasztecik z ciasta drożdżowego z mięsem – 1 szt. / 8,50 zł
  • Pasztecik z ciasta drożdżowego z kiszoną kapustą i grzybami – 1 szt / 8,50 zł
  • Węgierska zupa gulasz – 500 ml / 20 zł
  • Flaki wołowe – 500 ml / 20 zł
  • Aromatyczna zupa tajska z kurczakiem i kolendrą – 500ml / 26 zł
  • Eskalopki z polędwiczki wieprzowej w sosie musztardowo-miodowym – porcja (2 szt.) / 36 zł
  • Pieczona szynka wielkanocna z sosem pieczeniowym – porcja / 32 zł
  • Sakiewka cielęca z grzybami leśnymi i rockpolem – 1 szt. /  38 zł
  • Gołąbki 1 szt. / 15 zł
  • Zrazy wieprzowe zawijane w sosie własnym – 1 szt. / 32 zł
  • Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem, kurkami i serem wędzonym – 1 szt. / 28 zł
  • Filet z karpia bez ości pieczony w maśle z młodymi ziemniaczkami – 1 porcja / 35 zł
  • Filet z sandacza duszony w śmietanie z kurkami – 1 porcja / 40 zł
  • Młoda kapusta – 500 ml / 25 zł
  • Bukiet surówek – 400g / 16 zł
    (surówka z marchwi z pomarańczą / surówka z białej kapusty (Colesław) / ćwikła)

DANIA MĄCZNE

  • Kartacze – 3 szt. / 25 zł
  • Pierogi szefa kuchni (cielęcina, wieprzowina, cebula, grzyby leśne) – 9 szt. / 26 zł
  • Kołduny (wołowo-baranie) – 10 szt. / 10 zł
  • Kopytka – 200g / 9 zł
  • Kluski śląskie – 200g / 9 zł
  • Kluski półfrancuskie – 200g / 9 zł
  • Kluski galuska – 250g / 8 zł

ZAMÓWIENIA

Przyjmujemy do 5.04.2023 (środa) w PIEROGARNI SALEM
Pabianice, Nawrockiego 17, pon-pt w g. 11:00-18:00
tel. kontaktowy 42 2264600
(uprzejmie prosimy o opłacanie zaliczek GOTÓWKĄ!)

ODBIÓR

8.04.2023 – Wielka Sobota w RESTAURACJI SALEM
Pabianice, Bugaj 53b (wjazd od Grota Roweckiego) w godz. 8:00 – 11:00