Propozycja menu wigilijnego
150 zł / os.
(czas trwania kolacji do 4h)
Kontakt / rezerwacja 505 134 504
Przekąska przed obiadem
- tatar ze śledzia
- pstrąg faszerowany po żydowsku
- pasztet z borowikami
Zupa
- wigilijna zupa grzybowa z łazankami
Danie główne
(1,5 porcje mięsa / os.)
- filet z karpia smażony na maśle
- schab pieczony w sosie kurkowym
- pierogi z kapustą i grzybami ( 3 szt / os.)
- ziemniaki pieczone w ziołach
- kluski galuska lub ziemniaki gotowane
- kapusta z grochem
- kapusta z grzybami
Ciasta domowego wypieku
- sernik / makowiec / orzechowiec
Napoje
- zimne: soki, woda mineralna gazowana / niegazowana z cytryną
- gorące: kawa, herbata
Opcjonalnie
(dodatkowo płatne)
- barszczyk czerwony z pasztecikiem (17 zł)
- zupa rybna z mleczkiem kokosowym, curry, warzywami i świeżą kolendrą (22 zł)
Propozycja menu wigilijnego
190 zł / os.
(czas trwania kolacji do 6h)
Kontakt / rezerwacja 505 134 504
Zupa
- wigilijna zupa grzybowa z łazankami
I danie gorące
- filet z pstrąga zapiekany pod szpinakiem i mozarellą
- filet z morszczuka panierowany
- schab pieczony w sosie z suszonych pomidorów i trufli
- ziemniaki pieczone w ziołach
- kluski galuska
- smażone prażoki
- kapusta z grochem
- kapusta z grzybami
II danie gorące
- barszczyk czerwony
- pierogi z kapustą i grzybami
Zimne zakąski
- półmisek przekąsek rybnych: tatar z łososia / terina z karpia / patè z tuńczyka na pumperniklu
- pstrąg faszerowany po żydowsku
- ryba po grecku
- śledź w oleju
- śledź w śmietanie z jabłkiem i kiszonym ogórkiem
- sałatka: rucola / comembert / granat / pomidorki cherry
- sałatka z pieczonego buraka ze świeżym szpinakiem, serem feta i prażonym słonecznikiem
Ciasta domowego wypieku
- sernik / makowiec / orzechowiec
Napoje
- zimne: soki, woda mineralna gazowana / niegazowana z cytryną
- gorące: kawa, herbata
Opcjonalnie
(dodatkowo płatne)
- barszczyk czerwony z pasztecikiem (17 zł)
- zupa rybna z mleczkiem kokosowym, curry, warzywami i świeżą kolendrą (22 zł)